Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 25 mars 2016

Långfredag



Allt togs ifrån Jesus. Nu tas också hans kläder av honom. "...de delade upp hans kläder genom att kasta lott om dem" (Matteus 27:35). Hur kunde dom?! Så förnedrande, så skamligt - och samtidigt vardag och inkomst för soldaterna. 

Hur kan man göra pengar på andras olycka, sorg, död, flykt...? Hur kan man?! Hur kan vi? Var går gränsen?




"När de kom till den plats som kallas Skallen (Golgota) korsfäste de honom" (Lukas 23:33). Spikarna slås genom Jesu händer och fötter och tvärbjälken fästs vid korsets stam. Jesus är utlämnad och utblottad. Helt förenad med alla hjälplösa, övergivna, sårade och förnedrade människor. Det enda han har kvar är sitt namn; Immanuel, Gud med oss. Övergiven - för att alltid vara nära.

Jesus ropade med hög röst: Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör.
Det finns förlåtelse. Det var därför Jesus led och dog.

Och sedan:
Det är fullbordat.

Han som är Livet dör - för att vi skall leva.
Det till synes hopplösa, omöjliga, det som ser ut som "vägs ände" - kan ändå vara början till något nytt. 


Alla bilder de senaste inläggen är gjorde av konstnär Lars-Erik Gunnars. Tryck gärna på länken och se mer av hans konst och vem han är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar