Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 30 november 2015

Låt fler få fylla fem!
"Jag vill att du tänker på ett barn, kanske ett barn som du känner. Ett barn som är runt tre eller fyra år. Föreställ dig det här lilla barnet när det sitter och äter något gott vid middagsbordet, hemma hos dig eller hos någon annan. Se framför dig hur gott barnet tycker det är, hur barnet tar för sig, hur barnet tar mer på sin tallrik av det som står framdukat. Ser du hur tryggt ditt barn är? 

Tänk dig nu att ditt barn förflyttas till en helt annan miljö. Tänk att ditt barn sitter alldeles ensam vid vägkanten av en stor bullrig motorväg, där bilar och långtradare dundrar förbi. Tänk att ditt barn har smutsiga och trasiga kläder, tovigt hår och ingen mössa trots att det är kallt. Tänk att du möter barnets blick och får se trötthet och tomhet. Den sorts trötthet som kommer av att inte ha ätit något på mycket länge. Den sorts tomhet som kommer av att inte våga förvänta sig att få något att äta. Ser du?
Det farligaste som finns är att födas in i fattigdom. Var femte sekund dör ett barn som inte fyllt fem år. Barn dör av undernäring, infektioner och bristande omsorg".

Det här är en kopia  (förutom bilderna) från en kollektvädjan i Adventsgudstjänsten i går när Svenska kyrkans Julkampanj började. Texten är skriven av Gunilla Hallonsten, Internationell chef, Svenska kyrkan.
Julkampanjen Låt fler få fylla fem, är en del av Svenska kyrkans internationella arbete. Ett arbete för att alla barns rätt till ett tryggt liv.
Svenska kyrkan samarbetar med systerkyrkor och partnerorganisationer i utsatta delar av världen, och därför kan Svenska kyrkan nå fram till de barn som står utan skyddsnät och som behöver oss.

Våra insatser behövs!

På länken nedan kan du läsa mer om Julkampanjen och var och hur du kan bidra.
https://www.svenskakyrkan.se/julkampanjen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar