Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 27 november 2015

På tröskeln in i ...




Ja, nu står vi på tröskeln in i adventstiden. Det förbereds på många sätt. I dagarna har adventsgran, ljusstakar och stjärnor kommit fram i Matteuskyrkan, där jag jobbar. Lämpligt nog har vi fin vit snö, som vi hoppas blir kvar, även om det sägs att det ska regna imorgon...




I dag har det varit Adventssamlingar för vissa klasser från skolan intill. Det har pratats och sjungits om advent. Det är inte så lätt för barn (och vuxna!) att veta och förstå vad Adventsveckorna står för...






De välkända och kära adventspsalmerna är egentligen inte heller så lätta att förstå sig på, när man börjar tänka efter vad orden betyder. Vår pedagog Carina hittade i boken Barnens stund i gudstjänsten av Linda Alexandersson, Argument, en förklaring till första versen på Bereden väg för Herran. Se nedan. Den förklarande texten är i rött. 




Om du klickar på bilden blir den större.




I morgon kväll ska jag vara med om något nytt. I  Matteuskyrkan finns en tradition att fira in det nya Kyrkoåret, en samling som de kallar för "Adventsmys". Det ska bli roligt! Finns du i närheten är du förstås välkommen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar