Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 8 april 2018

Sida upp och sida ner

För några inlägg sedan (22 mars) skrev jag om den nyutgivna boken Snöstjärnor II - en antologi med norrbottniska poeter.    https://ingetnyttundersolen.blogspot.se/2018/03/ordlos-eller-inte.html


Jag lovade då att citera min mammas dikt i den. Här kommer den:


BOKEN OM LIVET
Ett liv,
en bok
med sidorna fyllda
av dagar
Dagar av
kamp och glädje
möda och lovsång
strålande sol
och svalkande skuggor
men mest det vanliga grå

Sida upp och sida ner
att läsa
om händelser och episoder
stora rubriker
och finstilta rader

Ett liv, en bok
om Guds nåd;
"solskimmer
över minnesbladen"

Astrid Hollingby Almroth


Våra livsböcker med dess olika sidor har mycket gemensamt, men det finns också mycket unikt material. Det visar sig i rubrikerna, liksom det finstilta och antalet sidor. Ibland, när man ser tillbaka, är det det finstilta i livet som har större betydelse än de stora rubrikerna - i ett längre perspektiv. 

Många skriver självbiografier idag. Kanske har vi ett behov av att berätta om våra liv. Det kan finnas många frågor och funderingar, men också fascination över hur livet kunde bli som det blev. Kanske kunde man inte som barn eller ung föreställa sig att det skulle bli så här... Men när man har hunnit få många sidor i sin bok så är det inte bara sitt eget liv man kan förundras över, utan också samhällets förändringar och allt som hänt och händer i världen. Så mycket det hinner hända bara under en människs livstid - som man aldrig skulle ha kunnat räkna ut i förväg.

Hoppas att du har en hel del "solskimmer" över dina minnesblad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar