Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 14 januari 2018

Handmade Det är fantastiskt med dagens teknik, allt man kan göra i fabrik, industriellt, allt som kan göras digitalt mm. Allt som man förr gjorde med händer och enkla redskap. Allt kan bli så mycket mer, så mycket fortare. Tekniken kan till viss del befria från hårt och slitsamt arbete.

Men nog är det fantastiskt med allt som fortfarande görs för hand! När varje sak blir unik.


Samtidigt är det mycket svårt för många människor att kunna leva och klara sig på sitt hantverk. Det som är gjort för hand värderas ofta inte så högt, om man inte lyckats att bli ett känt namn eller märke. Det gäller många områden som t.ex. musik, måleri, författarskap mm.

Väldigt mycket av det som vi handlar i våra butiker eller på nätet börjar dock med att det är någon eller några människor som har använt sina händer, sin kropp, sina sinnen och sina speciella förmågor... många gånger är det inte de som får mest betalt. 

Nja, vad vill jag då säga med detta. Ja, jag vet inte riktigt. Men något om att livet, liksom arbetslivet/yrkesutförandet är verkligen inte alltid rättvist. OCH att det är något speciellt med det som är handgjort!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar