Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 31 december 2017

Nyårshälsning
Jag tror att många, liksom jag själv, bär på ordlösa böner inom sig. Det är inte alltid så lätt att hitta orden. Det kan vara mer eller mindre tydliga eller diffusa känslor och tankar som handlar om längtan, önskningar och hopp eller kanske handlar det mer om oro, rädsla, osäkerhet. Men de där ordlösa tankarna, bönerna finns där någonstans i magtrakten, eller kanske är de ett surr i huvudet...
Jag tror på ett Ansikte som är vänt mot oss i kärlek. Vad som än händer finns det ansiktet där. Som en god mammas eller pappas kärleksfulla blick på sitt barn. Vi behöver inte rikta våra formulerade eller ordlösa böner och tankar rakt ut i tomma intet. Det finns ett ansikte som är vänt till oss. Som inte sviker, inte ledsnar, inte ger upp. Som tror på oss och vill oss väl.
Ordlösa böner kan vara en djup suck, tårar, glädjeskutt, tystnad, skratt, att tända ett ljus... Jag tror på ett kärleksfullt ansikte som ser, förstår och tar emot.

Gud valde att födas som ett litet barn för att solidarisera sig med vår utsatthet och litenhet, för att dela våra livsvillkor och erfarenheter.
Vi lämnar snart 2017 bakom oss, med allt det har gett oss av både glädje och sorg, förhoppningar och  besvikelser och året 2018 kommer till oss. Oavsett om vi vill det eller inte. Som vi alla vet så finns det inga garantier för det bästa eller försäkringar mot det värsta. Vi får ta en dag, ett ögonblick i sänder. Den Gud jag tror på, vill vara med oss alla dagar.


Jag vill önska dig ett 
Gott Nytt År!
Många dagar och stunder märkta av 
kärlek, värme och tillit.
1 kommentar: