Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 26 december 2017

Liten julhälsning


Bara en liten julhälsning med några mobilfoton.
På julaftonen fick vi en kort visit av tomten, som var på väg till "lill-skogen" för att träffa barn och vuxna som var där och grillade. Tomten blev visst mycket uppskattad...
För min del blev julen annorlunda. Jag var helt ledig! Alla juldagarna. Det vet jag knappt att jag har varit med om förut, förutom när jag varit föräldrarledig. 
Både Cornelia och Christofer och Christofers sambo är hemma här i juldagarna. Och det behöver jag väl inte skriva att vi gläds mycket åt. Det blir mycket mat, prat och spela spel.Mycket funderande...Julens nyaste och populäraste spel. Takenoko. Det var inte så enkelt, trots att det var från 8 år. Men vid det här tillfället var det jag som vann! Kanske var det bara nybörjartur. Tur att det finns tur i livet!
En julklapp. En stor chokladkartong. 
Ett dygn senare såg det ut så här:Tomt!

Så fort kan det gå.
Inte bara med godiset.

Låt oss ta vara på varandra.
På stunderna.
På livet.

Och fylla det med gott innehåll.
Inte det som ger magont.
Utan det som lämnar en god eftersmak.
Även efter det är slut.

Tomt kan det vara ändå.
Efter dessa djupt filosofiska tankar
vill jag önska er alla
EN RIKTIGT GOD FORTSÄTTNING
på helgdagarna!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar