Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 17 december 2017

Nya nattvardskärl




I Matteusmässan idag invigdes kyrkans nya nattvardskärl i blå keramik av konstnär och keramiker Ulrika Lundmark. Matteuskyrkan har inte haft egna kärl tidigare, utan haft andra till låns. 




Vi har haft kontakt med Ulrika under hösten, och varit och besökt hennes fina ateljé utanför Boden (i Sävast-trakten) och pratat om önskemål och möjligheter. Vi ville gärna ha nattvardskärl som var "lokalproducerade".

Tryck gärna på länken och se Ulrikas härliga konst!
Ulrika Lundmarks Fb-sida



Och så fina blev de!



De passar bra i kyrkorummet som har många blå detaljer.

I dag fick vi tacka och be om Guds välsignelse över kärlen som ska tjäna vid nattvardens bröd och vin. Gud vill bruka mänskliga vardagsredskap som en kanna, en bägare, ett fat och en skål till att förmedla liv och nåd till var och en som vill ta emot.

Kärlen med vin och bröd på altarbordet är ett tecken på Guds närvaro och kärlek till oss. De påminner oss också om hur vi får höra ihop med Kristus och varandra.




Glädjande nog var Ulrika Lundmark med i vår gudstjänst och fick berätta och svara på frågor vid kyrkkaffet. I Gudstjänsten medverkade flera, bl.a. Erik Sjögren på trumpet tillsammans med vår kantor Andreas Printz, vilket gjorde vår gudstjänst extra festlig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar