Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 15 december 2017

Hjärna och hjärta
Tänker på filosofen Blaise Pascal som sagt att hjärtat ibland har skäl som huvudet inte erkänner.
Ja, hjärtat har ibland skäl som hjärnan inte förstår eller kan förklara. De går inte alltid ihop. Det är likadant med "magkänslan". Men magkänslan och hjärtat förstår nog varandra bra. De talar liksom samma språk.

Ibland förstår vi inte rent logiskt varför vi reagerar som vi gör. Eller varför vi sa det vi sa, eller handlade som vi gjorde. På gott eller ont. Då har hjärtat varit snabbare än huvudet.
Märkligt, egentligen, att hjärnan och hjärtat (och magen), som finns i samma kropp och person kan komma fram till olika saker, när man försöker resonera med dem. Vem ska man lyssna på? Ja, det är ju ofta där man står och krampar eller trampar... Så skönt det är när båda säger samma sak!
Samtidigt är vi rikt utrustade som människor som har både hjärta och hjärna - eller åtminstone, är meningen att vi ska ha! I vissa situationer är den ena helt ovärderlig och vid andra tillfällen den andra! Bäst är väl ändå när båda får eller kan vara med! 

Ja, ja nu ska jag inte trötta era hjärnor längre. Nu får hjärna och hjärta och allt övrigt vila! God natt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar