Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 3 januari 2019

Juli - December 2018


Jag fortsätter min minnesvandring genom 2018.


JULI


Det var sommar och semester, mycket sol och värme i juli. Ibland var jag i vår kyrkstuga. Några gånger följde mamma med mig dit. Hon gillar att åka bil och göra utflykter. Det här är lagom långt, från Boden till Gammelstad, Luleå.


AUGUSTI


Augusti var en månad som det hände mycket. Vi hade besök och vi var själva på besök bl.a. till Stockholm och till Fagersta på släktträff. Det som påverkat oss mest som familj är att Owe och jag tillsammans med vår son Christofer köpte ett fritidshus i Robertsfors. Våra första dagar där, i slutet av augusti, var vi alla fem på plats. Vi började med att röja ute.


SEPTEMBER


En stark och minnesvärd upplevelse var våra två veckor i Grekland. Inte minst bröllopet för (min kusins son) Linos och Sara! Så underbara dagar! September blev en släktmånad för min del, en vecka efter (?) att vi hade återvänt hem, var jag ner till Varnhem (i närheten av Skara) på en kusinträff från samma släkt som grekerna. 

OKTOBER


Sommarvärmen räckte långt in i oktober. Det gjorde att vi kunde inte låta bli att åka till vår stuga så fort vi hade möjlighet. Det var mycket praktiskt arbete, men också helt ljuvliga stunder. Några dagar i oktober var vi där alla fem (båda barnen och Christofers tjej) - det blir "extra allt", fantastiskt roligt. 
Månaden innehöll också, förutom meningsfullt arbete bl.a. akvarellmålningskurs.


NOVEMBER


Ljusglimtarna i den gråa månaden var bl.a. fortsättningen på Akvarell-kursen, Mammas 86-åriga födelsedag, dagar i stugan och alldeles särskilt retreatdagarna på Stiftsgården i Skellefteå (bilden). Att vara på retreat är en ynnest, tycker jag.
Annars var månaden väderleksmässigt väldigt grå och mörk!


DECEMBER


Vad ska man välja för bild i december?! Med  advent, Lucia, jul, nyårsafton, massor av ljus, änglar, tomtar, Jesusbarn, fester och avslutningar, släkt och vänner, för mycket mat och godis...  En härlig månad på många sätt. I december kom också - äntligen - snön! Bilden är ifrån Stockholm när jag besökte Cornelia där i mitten av december.

Ja, som alltid när man tittar tillbaka på ett år, så innehåller det mer än vad man först tänker. Och allt läggs som minnen, upplevelser,  erfarenheter som påverkar kropp, tanke och synsätt.

Vad som har varit jobbigast/svårast och vad som har betytt mest, det ska jag fundera på - men det behåller jag nog för mig själv. Allt ska man inte berätta.

För min del får jag ändå ödmjukt tacka min Gud för ännu ett gott år med mestadels positiva och fina upplevelser och mestadels goda människor omkring mig. Jag har mycket att vara tacksam för.

Hoppas att du också kan lämna 2018 med tacksamhet. Hur det än har varit vill jag önska dig ett meningsfullt och bra 2019.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar