Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 29 september 2018

Hej då September!
Snart måste vi lämna September månad. För min del har det varit en fantastisk månad. På flera sätt.Ett par veckor av september månad har Owe och jag varit i Grekland. Som jag redan berättat i ett inlägg för några gånger sedan, så var vi på bröllop i norra Grekland. Det var min kusins son som gifte sig. Några dagar efter bröllopet for vi till Kreta och Rethymnon.Nästan varje dag var vi vid havet. Det var växlande väder och mer eller mindre vågor. Ibland var det röd flagg, dvs förbjudet att bada. Det var underströmmarna som var farliga. Men man fick sitta på stranden... det går aldrig att se sig mätt på vågorna. Det är mäktiga krafter.

Vi bodde på Hotell Elize, som låg högt upp, 117 trappsteg, med en fantastisk utsikt.


I närheten av hotellet låg en helt ljuvlig frukt- och grönsaksaffär. Förutom att deras varor var fräscha och goda, så la de upp sina grönsaker så vackert.
Det bästa med Kreta är att vi får träffa mina släktingar som bor här. Här är vi vid hamnen.Några dagar efter hemkomsten från Grekland var jag på kusinträff nere i Varnhem utanför Skövde. Det var en träff för kusiner på min mammas sida. Det var oerhört roligt. Träffen var hemma hos en av kusinerna, som bor i en gammal skola, som de har format mycket personligt och inspirerande, tycker jag. Och trädgården gick i samma kreativa stil.

På vägen hem, hann jag stanna till några timmar i Stockholm och träffa min dotter. Och innan jag kom till Boden igen fick jag också träffa vår son och hans sambo och jag hann vara ett knappt dygn i Robertsfors, som har blivit ett favoritställe. Vilken helg! Och vilken månad!

Månaden började med och kommer att avslutas med gudstjänst i Matteuskyrkan. Jag har faktiskt hunnit jobba lite den här månaden också; med några samtal, möten, begravningar, vardagsmässa, samtalskväll och en del annat. Det hör också till det som jag är glad och tacksam för under den här innehållsrika månaden.

Ibland rullar allting på och inget speciellt händer, men det är bra ändå. Ibland händer det mycket tätt intill varandra och när det är positiva och bra saker är det bara att tacka och ta emot.
Hej då, September! Tack för allt!
Välkommen Oktober.


2 kommentarer:

 1. Ja, september har tagit slut och vi är också tillbaka i Stockholm. Hösten kom även till Grekland och vi fick sätta på oss jackorna redan där de sista dagarna, jackorna som vi trodde skulle behövas efter att landat till Stockholm. Visst är det mäktigt med naturen, havet som kan bli skrämmande våldsam med sina vågor. Vem hade förargat havsguden Poseidon eller vindens gud Aiolos denna gång? Svaret finns inte i mytologin, men vi kan endast leva med naturen och dess krafter. Jo, en sak kan vi visst göra: att inte förstöra vår gemensamma natur, eftersom vissa globala konsekvenser verkar bevisligen hända ändå.
  Adjö september och tack för alla fina upplevelser!

  SvaraRadera
 2. Hej Tuula! Ja, naturen, solen, havet, vindarna, vågorna är väldigt mäktiga! Vilka krafter!
  Så sant att vi måste vara rädda om vår jord och natur.
  Hoppas att ni får en fin oktober!

  SvaraRadera