Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 4 september 2018

Framtidsutsikter
Så har vi då klivit in i september månad och ny termin väntar. Vad är det då vi väntar på? När vi öppnar vårt fönster och ser ut, vad har vi då för utsikt? Vilka framtidsutsikter finns?
Ett steg, en dag, ett ögonblick i sänder får vi möta det som liggr framför. I bland tar vi för många kliv i taget och riskerar att ramla. Det gäller både när vi oroar oss i förväg eller när vi bara längtar och lever för något som ligger långt fram.
När vi ser ut och ser framåt, så har det stor betydelse vad vi fokuserar på. Är det som på bilden ovan, det trasiga, kraschade, det splittrade?
Eller är det som här, det som finns bortom det trasiga, det levande, det hoppfulla, det goda? Naturligtvis måste man ta tag i det trasiga också, och reparera, men inte fastna i det. Utan ha fokus på det som är gott och bra, vad någonting kan bli. 
Tillsammans får vi bygga, en bit i taget, något hållbart och gott.
Så får vi hoppas och be om en god och ljus start på den här höstterminen. Och de närmaste åren! För jag tänker förstås också på valet på söndag. Ett val som påverkar oss som individer, framtiden och våra samhällen. Det är viktigt att vi tar vårt ansvar och röstar och väljer det som står så nära som möjligt en god människosyn och medmänsklighet.


Välj alltid kärlek och medmänsklighet!
Alltid!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar