Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 13 september 2018

Ett otraditionellt grekiskt bröllop
Vilket bröllop! Vilken fest! Tänk, att vi fick vara med!

Det var min kusin-son Linos som gifte sig med Sara (från Portugal) i norra Grekland, Sfendamos Wood Village, 17 km från Naousa, rakt upp mot bergen och skidanläggningen.
En fantastisk plats, 1350 m.ö.h. Jag berättar mer om Sfendamos Wood Village i ett annat innlägg. Vi kom hit tillsammans med flera andra på fredagskvällen.Markos och Haris

Det är Linos (brudgummen) som spelar till vänster


En kväll med nya roliga bekantskaper och möte med kära släktingar. En kväll med mycket sång och musik. I grekisk stil.Under lördagen förbereddes vigseln och festen mellan regnskurar, moln och sol.
Vigseln började omkring kl 18 med en vandring upp till skogen. Brudgummen Linos gick först tillsammans med en tärna under sång och musik. Och vi andra följde efter.
Väl på plats letade brudgummen efter sin brud. Hade hon svikit honom?!Till slut kom hon i alla fall tillsammans med marskalken från skogens dunkla vrår. Vacker som en älva, som den brud hon var!

Vigseln förrättades av vice borgmästaren. Mycket längre ceremoni än en vanlig borgerlig vigsel i Sverige. Men det här var ingen vanlig vigsel och inget traditionellt grekiskt bröllop.

Sedan var det fest ute på tomten. Ett 65-tal gäster var bjudna (ett litet bröllop för att vara i Grekland) från Malta (där paret bor), Portugal, USA, Sverige, Lettland ... och Grekland förstås. Många språk och kulturer blandades. Så spännande och positivt att få vara en del av allt detta. Det var mest unga människor.Det var grekisk mat det bjöds på.
Mycket musik och dans till både Dj och live band. Även brudparet sjöng. De är superduktiga! Linos har uppträtt mycket och sjungit på många platser och i olika sammanhang i flera år.
Vid ett tillfälle spelades ett musikstycke för Linos mamma, min kusin, Ingabritt, som saknades vid denna stora högtid. Linos gav också ett dansnummer till sin mammas ära. Det var oerhört känslostarkt och berörande. (Ingabritt dog alldeles för tidigt, 2015)

(För den som vill se mer av Linos dans så finns en video på mitt Instagram. Snart också fler videos från bröllopet).Festen höll på långt in på natten/morgonen. Med ålderns rätt drog vi oss undan vid 1.30.

Vilken fest och glädje! Som sagt; inte ett traditionellt grekiskt bröllop utan som Linos och Sara ville ha det. Mycket genomtänkt och mycket fint!
Tack, Linos och Sara att vi fick vara med! Vi önskar er all lycka och välgång!
Välkomna till Sverige och oss i Norrbotten!

(Har tillåtelse av brudparet att berätta och visa bilder. Fotografierna är tagna av Owe och mig.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar