Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 2 maj 2018

Tårar och regn.




Så har då Valborgsmässoafton och 1 maj passerat. Dagar av tårar och regn. Valborgsmässoafton blev mycket regnig. Farhågorna fanns att brasorna inte skulle brinna ordentligt. Men det finns knep och gamla erfarenheter som kan få igång en eld att brinna trots blöta marker och regn som faller ner från höjden.




Men vad är regn och vad är tårar? Tårar av sorg och rädsla, tårar av ilska. Vi var många i Boden som var ledsna över NMR:s demonstration i Boden på 1:a maj. Ledsna över deras åsikter och värderingar.




Det var många tillresande till Boden för att vara med på 1:a maj. Medlemmar i NMR, motdemonstranter och poliser.




Det fanns också anledning att gråta i glädje och tacksamhet. Många fler än de hundratalet NMR:are var de som kommit för att demonstrera och manifestera mot det onda och för det goda.




Svenska kyrkans anställda, förtroendevalda och ideella gick med kaffevagn och sjöng Endast kärleken segrar över ondska och hat. Från Svenska kyrkans sida kändes det viktigt att stå upp för det goda, för kärleken, för hoppet, för medmänsklighet och rättvisa. Kärleken är störst av allt! Trots allt!




På tal om tårar och regn, så hade min mamma för många år sedan med en dikt i "Fredskalendern", vilket år just den här dikten var med vet jag inte.  Den passade i alla fall bra i år.


Regnig Valborgsmäss

Är det vintern 
som gråter
över förlorad makt?
Nej, det är 
vårens glädjetårar
över landskapet,
hoppets regn
över törstig jord!
Snart skall
det nya livet
springa fram
ur den fuktiga myllan,
till glädje
för människan i
vardagsslitet,
med värme
och färgsprakande 
omväxling
i den grå enformigheten.
Lyft upp ditt ansikte,
drick och njut!

Astrid Hollingby Almroth




Låt elden brinna!
Låt den sprida sig.
Kärlekens, värmens och ljusets eld.



Kärlekens glöd renar det goda och bestående,
förbränner det onda och det icke-bestående.

(Fotografierna från demonstrationen har Owe tagit)

2 kommentarer:

  1. Så roligt att du citerar Fredskalendern. Jag var med och gjorde den i 20 år.
    Fredshälsningar
    Åsa

    SvaraRadera
  2. Okej! Tack för hälsningen! Både min mamma och moster har medverkat med dikter i den.

    SvaraRadera