Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 30 maj 2018

Konstrundan 2018


Ja, i helgen som gick, var det Konstrundan 2018. Arrangerat av KIN-konstnärer i Norrbotten. 50 konstnärer i 6 kommuner hade öppet under 2 dagar. Det var möjligt att gratis åka buss  till många av platserna. 

En av konstnärerna som höll öppet var Karin EE von Törne Haern på Kronanområdet i Luleå, hus 5. Vi som går på hennes akvarellkurser fick förmånen att också ställa ut i korridoren utanför hennes ateljé.Det här var mitt bord (+ två målningar till).Karin är en duktig lärare, som lär oss mycket om färger och kompositioner mm. Hon är generös med  tips och tekniker. Det är väääldigt roligt att gå på hennes kurser. Dessutom lär vi oss förstås av varandra. Innan vi skiljs åt vid varje kurstillfälle, så tittar vi på varandras bilder och berättar hur vi har gjort, vilka färger vi har använt osv. Mycket lärorikt!
Kurskamrat, Rut, som förutom måleri och mycket annat, också håller på med "fritt broderi".
I Hus 1 har Lilian Jonsson och två yngre generationer en ateljé tillsammans. Lilian går också på samma akvarellkurser som jag, men har också egna kurser både i Ikonmålning och Akvarellmålning.Här är några andra av Lilians målningar.

Jag tog många foton på andras målningar och konstverk, men eftersom jag inte kom mig för att fråga om lov lägger jag inte ut dem på bloggen. Det var synd, för jag har fantastiskt duktiga kompisar. Och Karins konst i både akvarell, akryl och emalj - är mycket fint och inspirerande att se på!
Naturen ställer också ut nu. Med allt på en gång! Hägg, Syrén, Midsommarblomster mm. Hur ofta blommar Syrénen i maj i Boden?!  För en månad sedan var det ovanligt mycket snö kvar och våren kändes sen. Och nu är våren/sommaren alldeles ovanligt tidig! Förunderligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar