Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 18 maj 2018

Sommartecken
På många sätt är den tid vi är inne i nu mycket ljuvlig. Alla tecknen som visar på att det är vår och att vi närmar oss sommaren.
Ett tidigt tecken för oss är när våra små trollfigurer börjar visa sig i snön, då vet vi att vintern börjar gå mot sitt slut. Våra troll som vi fick som bröllopspresent för 36 år sedan snart. De har inte alltid stått ute under vintern, men många vintrar har de överlevt.
Ett annat tecken är när vi öppnar fönsterluckorna igen på kyrkstugan i Gammelstad. Då kan vi börja vara här igen lite mer.

Vad har du/ni för sommartecken? Vad är det som ger den där känslan att nu, nu är den "på gång", sommaren?

Det finns dofter, ljud, smaker, ljus som ger de där livstecknen.


Melon har vi ätit i kväll. Melon hör ihop med sommarvärme för mig.
Jag älskar sommarkvällarna. Ljuset, dofterna.
Färgerna.
Och solen!


Tänker att det finns många tecken här i livet på olika saker. Ibland letar vi efter dem, ibland förtränger vi dem, ibland övertolkar vi. Det är väl bra om vi lever uppmärksamma och öppna för det som finns omkring oss, oavsett om vi tycker om det vi ser eller inte. Då lever vi närvarande i verkligheten. Och det vill vi väl?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar