Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 22 april 2017

Genom alla stängda dörrarI morgon skulle jag, med många andra ha talat om Tomas möte med Jesus. Men jag är sjuk. Så det blir inget av med det. Känns alltid jobbigt när någon annan måste gå in och ta mina uppgifter. Men jag hade inget val. Tacksam för den/de som är i mitt ställe i Gunnarsbyns kyrka och i Matteuskyrkan.

Jesu lärjunge Tomas, ni vet, han kunde inte tro att Jesus hade uppstått från döden, han ifrågasatte det och ville ha bevis. Han hade låst in sig och var mycket rädd. Då kom Jesus till honom, inga låsta portar eller reglade dörrar kunde hålla honom borta. Han sa till Tomas: Frid vare med dig! Fred vare med dig!

Så hoppas jag, att Jesus kan ta sig igenom alla spärrar, instängdhet och låsningar hos mig själv och alla andra och komma till oss precis där vi är och ge oss sin närhet och fred.Jag lägger mig ner i frid och sover.
Du Herre, låter mig bo i trygghet.
Psaltaren 4:9

(Min "instängdhet" handlar just nu om hög feber, yrsel, ont i halsen, utan röst, täppt, värk i kroppen - så det är inte allvarligt. Men det går inte att jobba).


3 kommentarer:

 1. Krya på dig fort❣
  Mina tankar finns hos dig. Ingefära är bra, sägs det. Själv kör jag med te, honung 🍯 och lite Citron.
  Vila mycket och sov så mycket du kan. ❤

  SvaraRadera
 2. Lilla Birgitta - hoppas att Du snart får lindring i kropp och särskilt hals - Vila och sov är god medicin:)
  Håller mina tummar!
  Kram Louise

  SvaraRadera