Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 17 april 2017

Glad PåskHelgdagarna är snart till ända.
Hoppas att du är nöjd med dina dagar!


Passionstiden och påskdagarna är intensiva och dramatiska dagar
ur kyrkans perspektiv
med Skärtorsdagsmässa...... och Långfredagsgudstjänster.I Matteuskyrkan hade vi en korsvägsvandring
där vi följde Jesu väg till korset.
När man får se, höra, känna och dofta
kommer berättelsen närmare och verkligare.I dag, Annandag Påsk, har vi i Matteuskyrkan firat
Påskdagens glada budskap; Kristus är uppstånden!

Det nya Kristusljuset tändes.
Procession, påskliljor,
mycket sång och glädje, 
många människor, unga och äldre
och mässa
präglade gudstjänsten.


Efteråt åt vi Elsas goda påskbuffé.


Några dagar har vi haft glädjen att ha vår dotter och hennes sambo hemma. Som alltid roligt och lika tomt när de åker! En av dagarna var vi en tur till Piteå och gratulerade en av mina bröder som fyllde 60 år! Min mamma och hennes make, syskonbarn och syskonbarnbarn var också med. Det blev några festliga timmar tillsammans.


I dag har vi på gudstjänsten pratat om kvinnorna som kom till graven för att smörja Jesu kropp. Men graven var tom! De blev förskräckta för de trodde att någon hade tagit Jesu kropp. Men en ängel sa till dem att inte vara ledsna och förskräckta, Jesus som blev korsfäst, har uppstått och är därför inte i graven! Kvinnorna fick uppdraget att sprida det vidare! Det budskapet har spritt sig, långt och länge - det är därför vi har kyrkor och firar gudstjänster. Varje gudstjänst och varje mässa (nattvard) är en påminnelse om Jesu död och uppståndelse. För vår skull. I kärlek. Det är det centrala i den kristna tron.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar