Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 12 december 2016

Månljus




En stund pratade vi om hur ljuset och mörkret påverkar oss. På sommaren när det är ljust dygnet runt (här uppe hos oss) är dagarna hur långa som helst. Man kan måla sitt hus mitt i natten om man vill. Så här års, däremot, när det är som mörkast kan det kännas som om det vore mitt i natten när kl är 15 - 15.30. Det var ikväll när Matteuskyrkans arbetslag bjöd kyrkans nya kör på fika, som vi pratade om ljuset och mörkret.





När jag åkte hem ikväll, lyste månen ljust och starkt. För det är ju också så, hur än mörk årstid det än är, så är det bara stjärnklart och månljust så blir det inte riktigt mörkt. Molnigt eller klart gör stor skillnad. Ja, tänk att solljuset som lyser på månen som i sin tur ger ljus på jorden faktiskt kan ge skuggor! Även mitt i natten. Det har jag fascinerats över många gånger. 

Ljuset har en förunderlig styrka 
och en enorm räckvidd!





I ett griftetal som jag har skrivit på idag, har jag citerat aposteln Johannes:

Gud är ljus
och inget mörker finns i honom.
(1 Joh 1:5)

Och ljuset lyser i mörkret,
och mörkret har inte övervunnit det.
(Joh1:5)



2 kommentarer:

  1. Du delar så fina ord och bilder. Jag blir trygg av att läsa det du bloggar. ❤
    💜❤🖤💛💙💚

    SvaraRadera
  2. KRAMAR TILL DIG FRÅN MIG OCH FÅR ALLTID. GLÖM INTE ATT DU FINNS I MITT ❤ OCH KOMMER ALLTID ATT FINNAS DÄR ❣

    SvaraRadera