Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 11 september 2016

Söndag i Matteuskyrkan
I dag på Matteusmässan hälsades vår nya kantor Andreas Printz välkommen av Carina Westbrandt (från arbetslaget) och Irene Gustafsson (från församlingsrådet). Andreas har tidigare tjänstgjort i Harads, i Edefors församling.
Församlingens volontär Tova Calner hälsades också välkommen i dagens gudstjänst. Vi gläds över våra nya medarbetare! Innan vi firade mässa visade diakon Susanne Markström och jag den gudstjänstfirande församlingen Matteuskyrkans nya Mässhake och Stola, som vi tog i bruk för första gången idag. Både mässhaken och stolan har vi beställt ifrån Ulleruckra, ett företag i Örebrotrakten, i Viby.
 http://www.ullerucka.se/  Ulrika Fredriksson har mycket fint där!


Susanne berättade om diakon-stolans färger och symboler. Just denna stola har namnet Marta. Både mässhaken och stolan är sydda i linne.Mässhaken är i ljust våffelvävt ekologiskt linne i två nyanser. Eftersom den är vit kan den användas under hela kyrkoåret. Broderierna är sydda i kyrkoårets olika färger, men också med tanke på kyrkorummets egna färger och former.

De två blå stiliserade händerna, Guds händer, bär och håller om rosen som symboliserar tron och församlingen. Blomman kallas för Lutherrosen.
I blommans mitt finns ett hjärta med ett kors i. Här utgår allt ifrån. Jesu kärlek.

I mitten är en röd stötta, som håller upp och stöttar rosen; den helige Ande, hjälparen och livgivaren. Hela treenigheten finns alltså med.
Mässhaken är vändbar dvs man kan välja vilken sida man vill bära som fram och bak. I dag var det enkla röda korset (likt det på väggen) mässhakens baksida. Korset är omslutet av en lila färg som hör fastan och adventstiden till. 


I mässan medverkade också några ur församlingens internationella grupp, de inbjöd också till sopplunch, Nikkaluokta-soppa, fantastiskt god, där behållningen (+ kollekten) gick till ett projekt för värdigare liv för romerna.


Carina, Tova, Elsa, Andreas och Susanne

I onsdags var "mitt" arbetslag i Matteuskyrkan i vår lilla kyrkstuga i Gammelstad och samtalade ihop oss kring höstens olika verksamheter. Jag har fina arbetskamrater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar