Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 29 oktober 2015

Skrivarna



Det har varit Bok och Bild på Kulturens hus i Luleå. Många samtal, utställningar, möten och musik. Många mer eller mindre kända personer. Och så vi. Skrivarna. De sju skrivarna.



Som jag nämnt förut träffar jag ibland en grupp "skrivare". Vi skriver ofta på ett bestämt tema och så träffas vi och läser för varandra och jobbar vidare med texterna. Det är väldigt roligt! Och lärorikt. Gruppen som sådan har funnits i fem år ungefär. Själv har jag bara varit med ca ett år.


Ann-Christine Haupt, Luleå, läser sina texter.


Det här var första gången som vi uppträdde som "Skrivarna". Och då hade vi också "tagit i" och tryckt upp ett häfte med några av våra texter.


Samtal med några av åhörarna efteråt


Jag läste om någon som gillade att skriva (kommer inte ihåg vem det var), som sa att hon skrev inte för att sprida sina kunskaper, utan det var när hon skrev som hon förstod, som saker och ting blev klart för henne. Jag tycker att det kan vara så för mig också, det är när jag skriver, formulerar mig som jag kan se något tydligt, som det blir en viss ordning i huvudet. Det kan gälla listor på sådant som jag behöver göra, likaväl som mer existentiella funderingar... Ja, vi har våra olika sätt att fungera - och överleva.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar