Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 4 oktober 2015

Änglar - finns dom?



Ja, de fanns i alla fall i Matteuskyrkan idag.


Änglautställning och målningar av änglar fyllde kyrkan,
liksom sånger och texter om änglar.



Oavsett vad vi tänker om änglar, så talar Bibeln väldigt självklart om änglar. Ordet ängel betyder Sändebud/Budbärare. Någon som kommer med en hälsning från Gud. Ja, det är en av ängelns viktigaste uppgifter. En annan är att beskydda, hjälpa. Alldeles särskilt barnen.
Jesus säger: Barnens änglar i himlen ser alltid min himmelske faders aniskte. (Matteus 18:10)

Änglar är inte alltid så pratsamma. Men när de talar, börjar de ofta med orden: Var inte rädd!
De vill trösta, visa på att det finns något att hoppas på, någon att tro på. Gud ser och vet och vill vara nära.

När vi ber Gud om hjälp. Kanske Gud sänder en ängel till oss, fast vi inte ser det med våra ögon. Eller också skickar Gud en vanlig människa som blir en ängel för oss. Jag tror att Gud ofta handlar så. En person som kommer i precis rätt tid, kan räcka oss en hand eller säga det vi behöver höra just då...  Och tänk, ibland kan du eller jag vara som en ängel för någon - fast vi inte alls vet om det!

Men visst, kan man undra ibland, var änglarna håller hus?! Eller Guds beskyddande hand. Allting kan man inte förstå.




Änglar är inte bara söta - om de verkligen är det...?  utan också kraftfulla, starka. De kämpar för Guds sak. För det goda mot det onda. Synligt och osynligt. I den kampen får vi också vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar