Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 30 maj 2019

En del av mitt liv




En del av mitt liv har blivit allt större, och allt viktigare för mig. Och kanske kommer det att bli ännu mer ... Att få måla, att skapa i fäger och bilder








I helgen som gick var det Konstrundan, som brukar återkomma varje år i Norrbotten i slutet av maj. Det är många som ställer ut sina olika alster runt om i Piteå, Luleå, Boden, Kalix mm med omnejd. Det är väldigt mycket fint som visas.

Vi var tre elever till Karin EE von Törne Haern som ställde ut våra akvareller i korridoren utanför Karin EE:s och Bertil Sundstedts ateljé på Kronan i Luleå. Det är skojigt att få vara med. Många trevliga människor passerar under de här dagarna.




Här är en besökare som ser på Bertil Sundstedts konst - en del av dem är gjorda i emalj - inne i Ateljén, där vi annars brukar måla. Det är en inspirerande miljö att vara i. Förutom Karins och Bertils egen konst finns också andras på väggarna och i hyllorna. Det är också här vi träffas ibland i Skrivargruppen som jag är med i. Så det är ett rum som ger mig skaparlust och glädje. Ett rum som finns som en del av mitt liv.




En annan viktig del i mitt liv är förstås min mamma Astrid, som alltid har funnits i mitt liv. Det är konstigt att tänka att det inte alltid kommer att vara så. Lördag eftermiddag blev vår "Mors dag" då vi firade mamma hemma hos oss. 

Det finns många viktiga delar i mitt liv som jag inte vill vara utan. Det är kanske bra att inventera och se vad som är viktigt och värt att vårda. Kanske finns det också något som saknas? Eller något som ska avslutas? Tål att funderas på. Särskilt lämpligt nu när mitt liv ändå ska förändras.



2 kommentarer:

  1. Könner igen det där, att skapandet och det kreativa är så viktigt. Jag skrev om det för några dagar sedan på bloggen - om behovet av flera språk, också ordlösa, för att få utlopp flr det som finns i och omkring oss.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tror mycket på "flera språk", flera uttryck, även ordlösa. Fint blogginlägg om de många uttrycken!

    SvaraRadera