Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 6 april 2019

Från dimma till klarhet




När vi vaknade i morse och tittade ut, var det alldeles dimmigt. Efter att ha eldat och ätit frukost gick jag ut (vi är alltså i stugan i Robertsfors). Det är lite mystiskt och vackert med dimma, tycker jag.






Jag såg inte särskilt långt.





Men så kom solen!
Det blev ljust, klart och (ganska) varmt.






Tänk, hur hela vyn förändras när dimman lättar! Det blir som ett helt annat landskap. Det visade sig i vår havsvik att en del av den var öppen. Det såg vi inte när dimman låg tung över havsviken. 

Ja, så kan det vara! När dimman lättar, när det som känts oframkomligt. oförklarligt eller osäkert "lättar", så finns redan en väg öppen. Det kan kännas omöjligt att föreställa sig när man bara ser några steg framför sig, men rätt som det är så förvandlas allt från dimma till klarhet. Ja, kanske inte allt, men några avgörande saker. Dessutom har jag lärt mig, att en morgon  med dimma blir ofta en klar och vacker dag. Så tät dimma kan ge oss hopp...




Efter att ha varit ute i vårvinter-luften är det gott med en kopp choklad framför brasan. 

Allt gott till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar