Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 12 november 2017

I lekrummet
Ja, det var i lekrummet vi höll till i lördags. I Matteuskyrkans lekrum bredde vi ut oss med färger, penslar och papper. Det var Skapardag i akvarell. Så kul! Vi var ett tio-tal kvinnor, flera nya ansikten för mig.

Bilden ovan visar en gemensam målning som vi gjorde på ett stort ark. När det var täckt strödde vi salt över färgen och satte plastfolie över det. Sedan fick det torka. I slutet av dagen "avtäcktes" målningen och vi fick beundra vårt gemensamma verk. Att den kunde bli så vacker med så många målare! Något att tillämpa på arbetsplatser och och i olika livssituationer, kanske...? Tillsammans kan vi göra en riktig "tavla" - i positiv bemärkelse! :-) (Tyvärr glömde jag att fota den "avtäckt").
Den delades sedan upp i nio bitar, så att var och en fick en del med sig hem.


Som det brukar vara de här dagarna, så var det ibland livligt och uppsluppet och många skratt och andra stunder alldeles tyst och koncentrerat.
Lite hösttema var det. Här är löv från en Lönn, likaså fanns Ek-löv, som rest ända från Stockholmsområdet för att vara med på denna Skapardag. Dem kunde man måla av, men man kunde också måla löven och trycka dem på ett akvarellpapper ...
Gud, som själv är Skaparen, måste glädjas när vi formar, skapar och leker. När vi njuter av färger och färgblandningar. Precis som Gud själv gjort och ständigt gör i naturen och i våra kroppar. När vi inte jämför oss med andra, utan kan vara närvarande i leken, lusten och fantasin och kan glädjas åt det som sker, färger och former som blir till, så tror jag att det gör mycket gott i våra kroppar och själar.
Lek ut längtan!
Våga livet!
Väck upp anden
ur sin sömn!
Trotsa hindren!
Hitta kraften!
Satsa hjärtat!
Var din dröm!

Sjung med vinden!
Jubla Dansa!
Morgon randas!
Dagen gryr!
Fånga dagen!
Våga blanda
färg och former!
Mörkret flyr!

Vers 2 och 3 från Släpp loss spratten nr 875 
i Psalmer i 2000-talet, Verbum


(Fortfarande med plastfolie över färgen)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar