Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 17 september 2017

Fridfullt
Att vakna till en ny dag, dra upp rullgardinen och mötas av en vy av stilla vatten, speglingar och brinnande höstfärger - det är... ja, vad är det... kanske kan man kalla det för fridfullt. Fullt av frid. Luften uppfylld av fred. Trots all ondska och oro som finns i världen.
(Fotat från sovrumsfönstret).
Frid och fred var temat på vårt Församlingsläger på Kyrkans Fjällgård i Jäckvik torsdag kväll till idag. Det fick vi nudda vid vid olika tillfällen.
(Fotot taget från trappan på kapellet)
Jag tror att alla kunde på något sätt koppla ihop den fantastiska naturen till en känsla av fridfullhet, utan att använda sig av de specifika stororden frid och fred. Det är inte lätt att sätta ord på det man ser och upplever. Men det återkom under vandringarna, i samtalen, andakterna och i målningarna.
Det finns mycket att säga  och väldigt många bilder att visa. Återkommer om detta i ett annat blogginlägg. Då kan jag också visa fina foton som Owe tagit på kalfjället.

Nu måste jag höra om de säger något om kyrkovalet på TV.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar