Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 10 september 2017

Där kärlek är



Utomhus har dagen varit grå och rå. Min lediga dag blev ändå färgstark och inspirerande. Tillsammans med vännen Cathinka var jag först på Vernissage på Konstgillet på Enter i Boden och såg två mycket fina och berörande utställningar av Tove Jacobsson och Elin-Alexandra Sundström från Boden resp. Gammelstad. Tyvärr har jag inga fotografier därifrån.






Sedan fortsatte Cathinka och jag till Havremagasinet. Efter gott fika tog vi oss an några av de utställningar som fanns där. Norrbottnisk folkkonst med titeln Där kärlek är. (Bilderna ovan) Verk som är gjorda av kärlek, ofta för att ges bort. Intressant och igenkännande.








I samma lokal fanns också dessa fantastiska broderier! Porträtt på äldre släktingar på gamla kökshanddukar. Cathinka som ofta är på Havremagasinet och skapar med olika tekniker och material har gjort broderiet längst ner. Varje porträtt har sin spännande livshistoria.




Vår kulturella resa denna dag avslutades med att vi tog hissen upp till högsta våningen på Havremagasinet och såg på fotoutställningen Frienship av Geoff Black. Fantastiska fotografier med mycket värme, humor och kärlek! 

Friendship representerar: "vårt behov av att tro att det finns något som förenar oss alla, något som är inneboende inom oss, som uppmanar oss att ge osjälviskt, älska generöst och leva i fred. (Ingela Ögren Weinmar, Utställningskoordinator, Havremagasinet)




Tala om vänskap! Här leder ett barn tre blinda. Ett litet barn kan vägleda tre vuxna män på rätt väg. Vänskap går inte efter ålder, kön eller utbildning där kärlek är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar