Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 19 september 2017

Färgstarkt
På höstlägret i Jäckvik fanns möjligheten att vandra, paddla, fiska och måla. Många gjorde alla varianterna.Det var mycket fukt och dimma dessa dagar, även om solen dök upp då och då. Lite tungt att ha kämpat sig ända upp på högsta toppen och så är utsikten mest ett töcken. Men målet var i alla fall nått!

Utevistelserna inspirerade alla åldrar till att måla när de sedan kom in igen. En del målade från mobilfoton, andra från minnet och med egna tolkningar.


Före frukosten på söndag morgon tittade vi tillsammans på alla bilderna. Det var spännande hur olika vi kunde tolka målningarna. Ibland vände vi på en bild och plötsligt såg vi något annat.
Under lägerdagarna fanns ett stort vitt akvarell ark där alla som ville fick måla eller skriva något som de tyckte hade med frid och fred att göra, som vårt tema var.
På söndagens gudstjänst i det lilla fina kapellet hängde vi upp arket och pratade om dess innehåll. En del berättade vad de hade tänkt när de målade sitt motiv.
Saliga är de som gör fred, de skall kallas Guds barn, säger Jesus. (Matteusevangelium 5:9)
Håll fred med alla människor så långt det är möjligt och kommer an på er, skriver Paulus i Romarbrevet 12:17, 18.

(Owe har tagit alla foton förutom de tre sista)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar