Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 6 augusti 2017

Tur och retur Arvidsjaur




I går, lördag, gjorde Owe, Cornelia och jag en dagsresa till Arvidsjaur. Bara de 15 milen (enkel väg) är en fröjd. Jag njuter av naturen. Ju längre in och högre upp man kommer, desto kargare blir det. Jag gillar det. Det är rakt och ärligt, på något sätt. Inget fjäsk.

(Men i parentes får jag väl lov att erkänna att jag tycker om annan typ av natur också! Det är fantastiskt att det finns så mycket variation på natur och vegetation i vårt land och i vår värld. Allt är vackert på sitt sätt.)




Vi besökte min ingifta faster Ingegerd. Hon bjöd oss på god middag och kunde berätta om sådant som hänger ihop med min barndom och släkt. Det är alltid intressant.





Vi besökte också - förstås - Arvidsjaur kyrkogård, där många vilar från min släkt på pappas sida. Min farbror Olle dog för nästan precis ett år sedan. I väntan på gravsten har min faster själv snickrat ihop ett kors vid hans viloplats. 




Vi hann in en kort vända i Arvidsjaurs kyrka innan en vigsel skulle äga rum. Jag pratade några ord med prästen, som jag inte kände, efteråt förstod jag - genom min faster - att han var gift med en släkting (tremänning) till mig. 




På vägen hem stannade vi till då och då och njöt av den vackra naturen. Ena stunden sken solen och det var varmt och skönt. Nästa stund, när solen försvann, kändes det kyligt. Andra stunder smattrade regnet på bilrutorna. Men hade det inte varit både sol och regn hade vi inte fått se den mäktiga regnbågen, som följde oss en stor del av resan.






Det finns oerhört många sjöar, träsk, bäckar och åar i dessa trakter. Det är väl det som gör landskapet så vackert och levande.




Vi kom hem på kvällen glada och nöjda över dagen. I morse skjutsade vi Cornelia till Luleå flygplats för hemresa till Stockholm. I morgon börjar både hon och jag att jobba igen efter sommarledigheten. En ny tidsperiod börjar.


Regnbågen påminner om Guds löften att inte överge och om alla människors lika värde, liksom mångfaldens oerhörda rikedom! Det känns skönt att ta med sig inför kommande dagar.



Vid Korsträskviken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar