Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 16 augusti 2017

Gott och rätt
Det var länge sedan jag skrev ett blogginlägg nu. Det är ingen speciell anledning till det. Utan det har bara inte blivit av. Livet rullar på med arbete och vardag. Som vi förstås vill förvalta på bästa möjliga sätt, för att använda mig av ett ord från söndagens tema, som var "Goda förvaltare". 
Det var ingen lätt evangelietext att utgå ifrån till predikan. Men så här efteråt är det en tanke som speciellt stannat kvar hos mig. Det var själva rubriken Goda förvaltare. Så skönt att det inte stod rätta eller rättrogna förvaltare, utan just goda. När vårt fokus är att att göra rätt så finns risken att det blir kramp, en rädsla att göra fel. Och om rädslan blir för stor kan vi bli paragrafryttare eller rättshaverister - och så blir allting så fel. Det kan bli regler och ramar och stängsel som gör att vi förlorar glädjen och kreativiteten som förvaltare och kväver livet ur de stackars människor vi har omkring oss. Vi får dessutom lätt för att döma både oss själva och andra.

Om inriktningen istället är att göra gott, det goda, tror jag att det väcker mycket mer av glädje, frihet, inspiration och skaparlust. Vi blir goda förvaltare av det som vi har blivit anförtrodda. Så mer godhet år världen! Godhet i tankar och handlingar, i smått och i stort!

Och förresten, kan vi göra fel, om vi gör det som är gott?

Sov gott!


2 kommentarer:

  1. Fina tankar. Ser att ni haft en god sommar med vackra minnen. Jag borde ta upp mitt skrivande på bloggen igen. Har kanske förvaltat andra saker. Hälsa Ove,hoppas han mår bra.

    SvaraRadera
  2. Tack, Irene. Vi har haft en bra sommar. Allt har sin tid, men visst vore det roligt om du upptog bloggskrivandet igen, tycker jag :-) Jag har hälsat till Owe. Han mår bra! :-)

    SvaraRadera