Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 25 augusti 2017

Retro




Jag var på Retro-caféet i Boden och fikade med ett par gamla vänner häromdagen. Ja, vi passade väl nästan in där själva... en hel del påminner i alla fall om vår barn- och ungdomstid.




Det finns många rum och kryp in och oerhört många saker i detta café! Och gott fika. Det bästa var dock vår lilla träff! Det visade sig att vi hade lite krokiga kopplingar till varandra. Skojigt!




Ett gemensamt intresse var konst. Konst i dess många olika former. Något som jag själv fascineras av är stora vackra stenar. Vilket konstverk! Så många fina detaljer. Och riktigt retro är det också. Inget modernt påfund. Hållbar konst. Alldeles gratis.


Jäkkvik


Det är mycket som händer, och som händer fort. Snabba förändringar i politiken, i familjer, i världen, i teknik, forskning och utveckling - ändå finns det vissa saker som består. Som består genom alla tider. En sådan sak är människans behov och längtan efter att bli sedd och älskad, strävan efter både frihet och trygghet (kan tyckas som motsatser till varandra), frid och ro inombords och fred i världen. Många bär också ett hopp om att det ska finnas något mer än detta jordeliv. Ja, någonstans kan vi människor från alla tider, kulturer och åldrar mötas i våra djupaste behov och längtan. Därför kan konst, poesi, musik och bibelns urgamla ord fortfarande beröra, störa och ge nya aha-upplevelser.


Jäkkvik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar