Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 21 maj 2017

Bön är ingen tävling
Vi är många i Boden som under våren har följt Talang på TV4 och Ibrahim Nasrullayev, 17 år, från Boden. Till vår stora glädje vann han hela Talang 2017! Vi vill önska honom och hans mamma och syster allt gott i framtiden! Vi är så glada för att de finns i Boden och Svenska kyrkan!

I tävlingar som Talang, Idol och Let´s dance m.fl. så pratas det mycket om att imponera, överraska, "sticka ut", att prestera mer och mer för varje gång - jag beundrar dem som klarar den pressen! Att ständigt, ofta på kort tid, leverera mer och mer, på gränsen till vad man klarar. För alla tävlingsmänniskor finns det säkert en stor glädje och utmaning i det. Så måste det förstås också vara när det är en tävling.
I dag har vi i kyrkorna talat om Bönen. Om bönen finns mycket att säga. Men bön är i alla fall inte en tävling. Man behöver inte imponera på Gud. Bön är inte prestation, eller en merit. Bön är inget som ska visas upp och det handlar inte om hur många ord eller hur länge man ber eller hur väl formulerade orden är. Det känns skönt tycker jag, som inte är någon tävlingsmänniska! 

Bön är på en och samma gång något väldigt enkelt och naturligt, djupt mänskligt och samtidigt ett mysterium, en hemlighet som vi aldrig riktigt kan förstå eller förklara.

Bön är att vilja få kontakt med Gud. Det är samvaro och närhet. I ord eller tystnad, sång eller dans - precis som vi är. Gud känner och älskar oss och förstår alla uttryckssätt och språk. Och Gud vill inget hellre än att få en "signal" från oss, precis som vi som är föräldrar alltid blir lyckliga av att få ett livstecken från våra barn!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar