Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 28 juni 2016

"Piteå i mitt hjärta..."


Linnéa på Heta hyttan

Med fem bilar körde vi idag till Piteå för en liten församlingsutflykt. Mitt hjärta klappar lite extra för Piteå. Det var där jag föddes och växte upp. Och idag, tyckte vi nog alla, att Piteå visade sig från sin allra bästa sida.



Allra först kom vi till vackra och nyrenoverade Öjeby kyrka från 1500-talet. Prästen Helén Lindbäck berättade om kyrkan och verksamheten på ett intressant och medryckande sätt.


Det fanns mycket att titta på. Smått som stort.
https://www.svenskakyrkan.se/pitea/ojeby-kyrka



En Grönlundsorgel. Organist/Kantor sitter vänd mot församlingen. Den vackra orgelfasaden är från 1874.


Altaruppsatsen föreställer Jesu seger över döden. Stilen är svensk barock. Under altarbilden finns en nattvardsmålning.

Färden gick sedan vidare till Heta hyttan Glasbruk  http://www.hetahyttan.se/  De blåser glas med samma genuina arbetstekniker som på 1600-talet.



Här jobbar Linnéa Olsson, fd Nyberg, ursprungligen från Svartlå. I dag var också hennes man Mattias där och hjälpte till.


För snart tre år sedan vigde jag detta fina par. På länken nedan kan du se hur fina de var! Kolla in Linnéas brudbukett!
http://ingetnyttundersolen.blogspot.se/2013/08/vita-rastaflator-och-blommor-av-glas.html





Det fanns så otroligt mycket vackra glasföremål!

Livslust

Jag avslutar det här blogginlägget med "Livslust".

Vår dag i Piteå fortsatte sedan vidare till Triloba trädgård i Hortlax, som också gick i livslustens tecken. Därifrån ska jag visa inom en snar framtid. 
Det blev en lyckad och bra dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar