Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 3 maj 2016

Icke föreställande



Kom idag att tänka på en sak:

Om man ser på en icke föreställande målning kan man se mycket i bilden. Man kan ofta se mer än på en föreställande! Lite lustigt, faktiskt. Är man flera stycken som ser på samma icke föreställande målning, så kan man uppfatta många olika bilder.

Jag tror att våra ögon vill se en bild eller bilder i det som inte är helt begripligt eller tydligt. Jag tror också att många av oss vill se en mening med det vi inte förstår. Vi söker en förklaring. Det blir lättare att förhålla sig då till målningen/till livet.

Just därför att vi är olika och har olika erfarenheter med oss ser vi olika saker. Det ena behöver inte vara mer rätt eller fel än det andra. Vi ser bara genom olika linser.

När någon berättar för mig vad hen ser i bilden kan plötsligt jag också se det. Se det som jag inte har sett förut. Och inte skulle ha sett om inte någon hade visat det för mig. Det kan vara både till godo och till ondo.




När vi tycker att vi har sett allt kan vi vända på målningen och kanske se nya bilder. En ny mening.

Kan du se något?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar