Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 23 januari 2021

Snö

 


Är ni trötta på att höra om snön? Less på att se alla snö-bilder som florerar på sociala medier? Eller kanske en mer relevant fråga: Är ni trötta på att skotta och köra snöslungan flera gånger om dagen, eller vänta på att plogbilen ska komma? 



Eller oroas för all snö på taken?!

Snön kan verkligen både oroa, lugna, skydda och glädja.



Ja, mycket kan sägas om snö! Snö-ämnet fyller  många samtalsämnen och rubriker.

Det är kanske inte så konstigt att samerna har många ord för snö. Det finns många olika sorters snö. Lös snö, lätt och luftig, blöt snö, isig, trampad, hård snö, skare mm. Vi brukar också prata om nysnö, snöstorm, snörök och orörd snö. Och snöblind. Jag har läst någonstans att det finns omrking 200 ord för snö.



Vi tycker lite olika om snö också... 

För min del så varierar det. Jag tycker sämst om snö när jag kör bil, om det är snörök eller halt. Annars tycker jag att snö lyser upp och att vit, orörd snö verkligen kan vara oerhört vackert och vilsamt på något sätt (för ögat!). Men jag är lyckligt lottad som ytterst sällan behöver skotta! 

Det är ändå något fascinerande med snö... Vilket påfund! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar