Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 31 oktober 2020

Allhelgonahelg

 


Allhelgonahelg.

Helgen lever vi på olika sätt. För en del är det bara en vanlig helg. För andra är det en speciell helg.

Hur vi än lever, tänker, känner, så är livet, våra dagar här på jorden viktiga att ta vara på. Morgondagen är ingen självklar rättighet. Allt kan vi inte styra och bestämma själva. Likadant gäller de människor vi har omkring oss.




Var rädda om varandra. 

Gläds åt den (de) som vill finnas vid din sida. 
En arbetskamrat, släkting, vän, partner, förälder eller barn. 

Det viktiga är inte alltid att vara exakt intill. Det viktiga är att ha kontakt, att kunna nå varandra. Nå på djupet, under ytan.

Den här helgen, liksom alla dagar, låt oss hjälpas åt att se det som ger hopp och ljus i vår tillvaro, i vår värld. Berätta vad du tänker och ser, vad du tror och hoppas.

Efter varje natt, kommer en ny morgon. Efter mörker ljus. Det är ju egentligen fantastiskt! Tappa inte modet. Det finns något att hoppas på. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar