Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 19 oktober 2020

Så snabbt allt kan förändras!

 


Så snabbt allt kan förändras. Från den ena dagen till den andra. Det som var självklart en dag, är nästa dag en omöjlighet. Och ibland tvärtom!




I lördags plockade jag lingon. De röda bären lyste så glatt emot mig i det gröna riset.




På söndagen kom snön. Hela marken täcktes av den vita snön. Att plocka några fler lingon kändes ogörligt.

Det är inte bara årstiderna, eller vädret som snabbt kan förändras. Så är det ibland i livet, i vardagen, i det självklara också. Plötsligt är det vanliga inte alls möjligt längre.



Mitt i våra projekt, i vår planering händer det saker. Vi får tänka om. Tänka till. Förändra.

Att snön kommer i mitten av Oktober är egentligen inte så förunderligt här i norra Sverige. Ändå överraskas vi när det blir mycket snö på en gång. Vi får tänka till: Vinterdäck, vinterkläder, halkskydd, kanske planera om...

Mer drastiskt blir det när vi drabbas personligt av en stor förändring i livet. På gott och ont. Det onda är förstås mycket svårare att förlika sig med.

I norra Sverige kan våren, eller snarare sommaren, (vi har inte så mycket till vår här uppe) komma från den ena dagen till den andra. Plötsligt kan vi inte gå i vinterkläderna vi haft på oss så länge... 



Förändringar av ljus och värme, växt och liv kommer också! När den tiden är inne. Då får vi rätta oss efter det och inte envist hålla fast vid vinterkängor, vinterdäck och lovikavantar. När det gäller årstiderna så har varje årstid sin tjusning, tycker jag. Även det avklädda och gråa. 

När det gäller livsförändringar kan vi inte säga att allting har sin tjusning. Det beror på vilken förändring det handlar om. Men i varje situation får vi våga tro på tider av ljus och värme. Även om det känns omöjligt att föreställa sig just när det är som mörkast. Men liksom snön kan överraska, så kan livet, ljuset och värmen göra det också.


2 kommentarer: