Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 17 december 2018

Vinterljus och vinterljud




Det är en ganska bra sammanfattning av mina dagar i Stockholm; Vinterljus och vinterljud. Det har för det mesta varit ett fint ljus.




Fina vinterljud har det varit också. Bl.a. från Julshowen på Playhouse Teatern i centrala Stockholm, där vi såg på "In the mood for Christmas" av gruppen Lindychristmas (eliten i Swingdance). (Ursäkta dålig bild)



Liksom i Klara kyrka i går förmiddag, där högmässan avslutades med O Helga natt på orgel och trumpet. Mycket mäktigt!




Vinterljus och vinterljud hette eventet som Cornelia och min bonus-syster Ingela och jag var på i Rosendahls trädgård igår. Vi började med att äta en varm soppa, som vi sedan toppade med en god kaka och kaffe/te/glögg. Det var viktigt. Så att vi skulle orka.






Det var stämningsfullt med mycket ljus och fin meditativ musik i högtalarna. Den alldeles färska snön förstärkte stämningen.






Det var olika ljuskonstellationer.



Så roligt att det blev möjligt att jag fick träffa min syster från Trosa! Det gav de här dagarna extra poäng. Och inte nog med det. Innan vi skildes åt hann vi till butiken Kutterkonfekt på Sibyllagatan på Östermalm.



Wow, så mycket gott!



Det "godaste" var dock, att här fick vi träffa Julia! Ingelas dotter. Alltid så glad och fin!

Det finns mycket vinterljus och vinterljud omkring oss. Kanske inte alltid i så stor skala eller så ljudligt. Men det finns! Det får vi ta vara på och ta till oss. Det finns i naturen, hos människor vi möter, inte minst hos de små barnen, i musiken, i orden, i konsten - ja, lite överallt. Med öppna sinnen - utan att kräva för mycket - ska vi upptäcka de ljus och ljud som funnit oss och vill oss väl.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar