Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 27 december 2018

Ugnspannkaka i mellandagarna




Så kom det då några mellandagar med ugnspannkaka och lite plock. Vardag i två dagar. Men inte så vanlig vardag ändå för vår del eftersom våra barn fortfarande är kvar hemma. 




I kväll åker dock Christofer och hans sambo. Cornelia är kvar några dagar till, men jobbar härifrån. Hon frilansar sedan i oktober som animatör/motion designer och kan därför jobba oberoende av var hon befinner sig. 





Det har varit roligt att förbereda julen tillsammans.






På julaftonen anslöt också min mamma och mina båda bröder. Då är det julafton. Våra jular har ofta sett ut så här ungefär sedan vi flyttade upp till Norrbotten 1996. Även om det har varierat var vi har varit och vilka som samlats... fler och några gånger färre... Oftast har jag jobbat både julafton och Juldagen och ibland Annandagen. Men det har jag inte gjort i år. Det känns lite konstigt...




Mamma spelade ett stycke på pianot medan hon väntade på julfikat efter maten. 

Julaftonen blev en trevlig och avslappnad dag med mycket skratt och god mat med flera (för oss nya) vegetariska rätter. Kul att prova lite nytt.




I går kväll när ungdomarna spelade spel satt jag en stund och målade. Jag la mest lite färger på pappret och sedan spolade jag vatten över den nedre delen... det är alltid spännande, en vet inte riktigt vad det kan bli... funderar nu hur jag ska fortsätta med det jag själv kan styra...

Ja, så är det med livet och de dagar som ligger framför oss också, vi vet inte riktigt vad det kan bli, hur det kommer att gestalta sig. Men vi kan välja hur vi ska hantera "bakgrunden", det oförutsedda. En del kan vi styra själva. Det behövs lite eftertanke och vishet till det. Det kommer min bön inför 2019 att delvis handla om. 2019 blir ett år som kommer att bli annorlunda för mig. Vad kan jag styra/forma själv? Och hur vill jag att det ska se ut?

Vad önskar du av det nya året?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar