Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 29 april 2023

Det som göms i snö...

 

 

"Det som göms i snö, kommer upp i tö".

Det är tio dagar sedan vi senast var i stugan. Mycket har hunnit hända. En del del snö har smält, och annan har sjunkit ihop. En vak i isen har bildats. Grus och tuvor har kommit fram. Men också grejer och skräp!

Just ja! Det var det vi höll på med innan snön kom. Markgrävningar och andra projekt mellan flyttbestyren.... och där har presenningen gått sönder osv.osv. Den vita snön har vackert dolt det fula.



En del av det som nu kommer fram får brinna till aska i morgondagens Valborgseld.


Det är märkligt hur ofta det är så, att det som göms undan, döljs, förnekas ändå - förr eller senare - kommer fram. Jag fattar inte hur typ politiker eller andra kända personer vågar ljuga, fuska, förneka. Sanningen grävs alltid fram! Blir det inte ännu skamligare då?!



Vad jag önskar att alla lögner och allt ont (också i mig) fick brinna upp och att vi, liksom vi hälsar våren välkommen, fick hälsa nytt friskt och sant liv i tankar, samtal och handlingar välkommen! I små, som i stora sammanhang.



För det är ju så, att det är inte bara skräp och smuts som tinar fram under snön, utan framför allt nytt liv! Knoppar, skott, förutsättningar och möjligheter. Ibland finns t.o.m. "färdiga" små blommor, som trotsat snön, kylan och mörkret - och bara finns där! 


Önskar er alla en fin Valborgsmässohelg! Var rädda om varandra och er själva!




2 kommentarer: