Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 25 april 2023

Nya hem

 


Under ett års tid har vi alla i familjen flyttat (förutom att vi också tömt mammas lägenhet). Nu är också den sista planerade flytten gjord.

I början av Maj förra året körde Owe och jag ett flyttlass till en hyreslägenhet på Mariehem i Umeå. Vi hade tackat ja till lägenheten, trots att vi då inte hade sålt huset i Boden. Vi hade hört att det var så svårt att få en lägenhet i Umeå.

Vid midsommar flyttade vår dotter Cornelia inom Stockholm.

Första februari i år flyttade vi på riktigt från Boden till Umeå.



Nu mitten av April fick äntligen vår son Christofer med familj flytta in i sitt nybyggda hus i Stöcke (Umeå). Vi gläds med dem! 




Första fikat innan möblerna kommit.



En flytt innebär alltid mycket jobb. Oftast mer än vad man kan föreställa sig innan. Hur mycket man än längtat. Alla blir trötta!


Men är man trygg och vet att de som älskar en finns i närheten, kan man somna mitt i allt bestyr.

Vet man att de vuxna inte är alldeles intill kan man passa på - som storebror - att försöka ta en god  kaka till från burken ...



Just nu har vi riktigt ruggigt väder här i Umeå, snöblandat regn och blåst. Men bara för några dagar sedan var det näst intill sommarvärme.


Trots all snö! Det är det förunderliga med vårvintern här uppe i norr.

Nu hoppas och tror vi att den nya snön (och regnet) tar bort den gamla snön. Också det ett fantastiskt fenomen. Även om det innebär att nya rännor måste byggas för att få det smälta vattnet att rinna rätt.



2 kommentarer:

  1. Lycka till efter allt flyttande och rik välsignelse önskar vi er.
    Mvh Per-Olof

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! 🙏 Vi önskar er allt gott!

      Radera