Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 10 november 2022

Livet rullar på

 


Livet rullar på, en dag i sänder, med sina vardagstimmar, högtider, utmaningar och glädjeämnen. Det växlar som årstiderna.,



En av de sista dagarna i Oktober vinkade vi "hej då" till mammas lägenhet på Åkargränd 1 i Boden. Nu är det äntligen en ny ägare till lägenheten. Det var naturligtvis skönt att få lämna ifrån oss nycklarna. Det har varit en hel del pyssel med lägenheten, samtidigt som vi själva förberett flytt och försäljning. Men lite vemodigt var det också. Så många gånger vi varit i detta hus! Och alltid när vi gått därifrån har mamma (medan hon levde! ) stått i fönstret på sjätte våningen och vinkat! (Tredje raden uppifrån och tredje fönstret från vänster). Men nu är hon högre upp än så... (Hennes man bor på ett särskilt boende sedan en tid tillbaka).



När vi satt och åt frukost en morgon i stugan för ett par veckor sedan kom en räv förbi alldeles utanför fönstret. Så fin och välmående! Sedan dess har vi skymtat den flera gånger.



Sista söndagen i Oktober ledde jag en gudstjänst i fina Röbäcks kyrka i Umeå. Jag gladdes särskilt åt samtalen vid kyrkkaffet efteråt. Så roligt när gudstjänstdeltagarna reflekterar kring predikan.



Vår son Christofer håller på att bygga hus utanför Umeå. Vi har varit där och tittat på tomten när de började gräva, vi har sett betongplattan och 1 November var vi på plats och såg huset med alla dess delar komma på plats.


Intressant att se hur varje "byggare" på plats vet vad den ska göra. Alla har sin uppgift och är viktig för att hela huset ska bli som det är tänkt. Precis som det är med alla "byggen" i livet (som skola, vård, kyrka mm). Alla behövs.


Lilla Cassandra var med också och tittade. Det dröjer ända till slutet av April innan familjen får flytta in. Allt tar sin tid.



Allhelgonahelgen avslutades med 3-års kalas i stugan. Caspian hade önskat sig en blå tårta, vilket han också fick vara med att göra. 


Mormor och morfar från Strängnäs-trakten var också med.

Nu är vi i Boden. Det har snöat ett par dagar, det är vitt på marken och i träden. Riktigt fint. Men förmodligen blir det inte kvar. Det ska bli många plusgrader i helgen.

Ta hand om varandra!



Fotot är taget för snart ett år sedan, i början av December 2021.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar