Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 8 september 2020

Intryck

 


Nu har jag - sedan några dagar - lämnat Lycksele efter två veckors närvaro i egenskap av präst i Svenska kyrkan. Många intryck har jag med mig. Osorterat finns de blandat någonstans i hjärttrakten. Det är människor, sånger, kyrkor, berättelser, landskap, ord...

Allt går inte att fånga på bild. Men här är några bild-intryck. Främst på kyrkor. Även om de djupaste intrycken handlar om så mycket mer än kyrko-byggnader.



Jag har fått se många fina kyrkor. Både bilden ovan och bilden under är ifrån Lycksele kyrka.




Lycksele pastorat är stort. Bilden ovan och under är ifrån Björksele kyrka, som ligger nästan sex mil från Lycksele.



De flesta kyrkor som jag var till var gamla fina kyrkor. Men i lördags var jag i Norrängskyrkan, som också var fin, men inte så gammal. Norrängskyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan i Lycksele. 



Min sista gudstjänst var på söndagseftermiddagen i Örträsk kyrka, lite drygt 6 mil från Lycksele mot kusthållet. En fantastiskt vacker bygd! Kyrkan var också en mycket charmig träkyrka!


Jag blev väldigt förtjust i taket.



På en dop-gudstjänst i Lycksele sjöng vi en psalm, som jag inte varit med om att sjunga på en dop-gudstjänst förut. Men det kändes helt rätt. En önskan eller bön för en människa, som precis börjat sitt liv.  Men jag skulle också kunna tänka mig att den passar vid ett avsked av en människas liv. Liksom, som den används mest, som avslutningspsalm i olka sammanhang. Det är en traditionell irländsk bön, som sjungs på en irländsk melodi.

Må din väg gå dig till mötes

och må vinden vara din vän

och må solen värma din kind

och må regnet vattna själens jord

och tills vi möts igen

må Gud hålla, hålla dig i sin hand.

Den Svenska Psalmboken med tillägg, nr 730


Det är också min önskan för Lycksele pastorat och de människor jag mött.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar