Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 20 februari 2020

Vitt och krispigt!




Nu måste jag skynda mig och lägga ut några fina vinterbilder, innan det blir milt och blött igen. I morse var det minus 19 eller 20 grader hos oss. Nu i kväll är det nära noll strecket. Och blåsigt.




Trots att det kan vara kallt, så föredrar jag det klara, vita och krispiga. Tyvärr, har vi haft så lite av det - så här långt - i vinter. Men än kan det bli många fina dagar.




Ibland kan rimfrosten och snön få mig att fantisera och drömma. Just de här träden med sina "snöblommor" fick mig först att tro (eller åtminstone drömma om) att det var vita körsbärsblommor. Vilka underbara konstverk!

På tal om fantasi och underverk, så har Jonas Gardell skrivit en text, som jag tror att vi är många som kan känna igen oss i:


När jag var liten kunde jag trolla.
Jag kunde göra underverk,
läka sår och gå på vattnet,
färdas obegränsat i tid och rum,
jag hade makt att
förvandla världen
eller skapa en ny.
När jag var liten
kunde jag trolla.
Det var innan de lärde mig
att jag inte kunde.





Nej, vi måste fortsätta att vara barn!
Trolla, göra underverk,
förvandla och skapa nytt!


Vita och krispiga rosor som jag fick förra veckan!



God natt!



(Alla fotografierna är ifrån Boden)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar