Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 4 juli 2019

Hur lång är en lång resa?




Hur lång är en lång resa? Det beror naturligtvis på vad man jämför med, och vad man talar om för resa. Det finns olika sorters resor.




Owe och jag tyckte att vi gjorde en ganska lång resa härom dagen. I mil räknat var det 55 (+ 24 dagen innan). Vi körde från Boden till Övertorneå och sedan vidare ner till Robertsfors. Det tog oss hela dagen. På grund av väglaget och lasten gick det inte så fort.




I Övertorneå hämtade vi ett litet reningsverk, en Ecobox som vi ska gräva ner vid stugan. Den var större och tyngre än vad vi hade förstått. Det kändes lite nervöst att köra så långt med den, speciellt på krokiga och gropiga vägar. Men mest var det E4, som tur var.
https://www.ecot.se/

Våndan, beslutet, väntan kring denna Ecobox och allt som hör till var en resa för sig.




Och än är den inte riktigt slut. "Havet är havet" säger dom som vet. Det var mycket oro medan grävningen pågick. Hur är marken under allt blåbärsris? Rädslan fanns att det skulle finnas stora stenhällor, som inte skulle gå att gräva bort...





Men nu är boxen i den djupa gropen. Det ska fyllas på mer grus och jord och det ska grävas för rör med mera. Så vi hoppas att allt ska fungera som det ska inom en en snar framtid.




En annan resa har precis avslutats i dagarna, en resa på mååånga mil med tåg genom ganska många länder och upplevelser. Det är vår dotter Cornelia som har kommit hem från en två månaders interrailresa. Vi är glada för att allt i stort har gått bra! Och att Cornelia verkar nöjd! Välkommen hem!


(En skuggbild på väggen. Samma dag som min vän dog.)

Jag tänker också på en annan lång resa som bara för en kort tid sedan tog slut och samtidigt började. En kär vän har avslutat den här livsresan på jorden. I ålder alldeles för tidigt, kroppsligt däremot höll den på längre än vad som egentligen var möjligt. Hon varken åkte bil, tåg eller flyg.  Det var hennes livsvilja, tro och tillit som bar henne genom det här livet och förde henne vidare till en ny destination.
Jag saknar henne. Hennes pliriga blick och humor. Hennes oceaner av kärlek. Vår kommunikation. Det känns så konstigt att jag inte kan nå henne längre...




Hur lång är en lång resa? Vad är långt i tid och längd? Hur mäts mängden, volymen, antalet tankar, frågor, kamp, oro, tillit?




Vad är att resa? Hur kan vi resa? Och vart?




Lycka till på färden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar