Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 5 oktober 2024

Så vacker oktober kan vara!


 

Klart, färgstarkt och soligt. Älskar när träden speglar sig i vattnet. 





Det är också i oktober som kylan och mörkret blir påtagligt. Tacksam för att elen fungerar och att vi har en braskamin att kunna "lyxa till det" med, när det känns kallt och ruggigt.




Undrar om det är för att vi vet att vintern är nära, att snön snart kommer, att dagarna blir allt kortare och att det kan bli riktigt kallt, som vi upplever det oktober-vackra särskilt njutbart?

Det kan väl ofta vara så, att när något (eller någon) är på väg att tas ifrån oss, så blir det alldeles särskilt värdefullt - och vi vill inte släppa taget.





Ändå kommer det nya tider. Nya vackra dagar. Nya dagar och tider att ta vara på. Viktiga och värdefulla på olika sätt. Kanske med en annan färgskala och andra temperaturer. 

Livet förändras hela tiden. Vi gör nya upptäckter, får nya upplevelser och värderar det vi ser och är med om på nya sätt.






Oktober kan vara tung och mörk, men den kan också vara väldigt vacker och ljus! Det växlar. Men vi får ta till vara det som ger styrka och hopp och hålla fast vid det när det är svårare att tro på ljus, värme, godhet och rättvisa.

Jag tror på en Gud som är med alla sorters oktober-dagar.

"Herrens nåd tar inte slut, hans barmhärtighet upphör aldrig. Varje morgon är den ny".
Klag. 3:22, 23.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar