Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 21 oktober 2024

Himlens skiftningar - livets växlingar

 


Det är tydligt att människan och naturen hör ihop. Inte så konstigt eftersom det är samma Skapare. Samma design, liksom.

Det vi ser i naturens många olika uttryck kan vi också se och uppleva i våra egna liv. Just nu tänker jag i första hand på himlens utseende. Himlen kan skifta från det ljusaste ljusa till det mörkaste mörka. Så olika det kan vara, precis som våra dagar och stunder kan växla. 



Det är sällan livet bara kan liknas vid en helt klarblå himmel. Men vissa stunder får vi uppleva det - och ta vara på. Lägga i minnesbanken.



För det mesta är livet "växlande molnighet".







Ibland är livet extra tungt och mörkt. Vi längtar efter att det ska lätta och ljusna. Vi söker efter ljus-strimlor...




Och de kommer! Vi får hoppas, ana och tro igen...




De där "strimlorna" kan se olika ut. Ibland kan det vara att bli buren en bit... Som pappan (på fotot) som bär sitt barn. Tryggt, säkert och utan rädsla. Han vet vad han gör. Och han älskar sitt barn!




Hur än mörk natten har varit så kommer det alltid en ny morgon. Ljusare än natten. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar