Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 7 maj 2024

Vad ser du?


 
Härligt att våren är på väg också uppe hos oss. I stugan har vi fortfarande ovanligt mycket snö kvar. Men den sjunker undan mer och mer för varje dag. Vi ser också hur vakarna blir större och fler i havsviken nedanför stugan för varje dygn. 
Nu kan vi inte längre se rådjuren vandra på isen mellan ön och våra tomter. 



Men de finns i närheten ändå. 
Det är roligt att följa årstidernas växlingar i naturen. Vi såg två vita harar jaga varandra härom kvällen. Snart ser vi nog dem igen, men då har de inte vit päls längre.


Nu en helt annan sak. Som en del av er vet har jag just nu en akvarellutställning i Grisbackakyrkans ateljé här i Umeå. Det är alltid roligt att höra vad andra ser i ens målningar. Och det kan vara olika från person till person.

Här kommer en liten målning på svart akvarellpapper, som INTE finns med på utställningen. 




Min fråga till dig är: Vad ser du i den här målningen? Väcker den några känslor i dig, i så fall vilka? Du har kanske t.o.m. ett namn som du skulle vilja ge den?

Om du VILL får du gärna svara. I nästa blogginlägg berättar jag vilken titel jag tror att jag vill ge den och vilka tankar som funnits och finns i mitt huvud kring den här lilla målningen. 





Njut av ljuset, livet och våren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar