VĂ€lkommen!


Det mesta som hÀnder oss mÀnniskor, som vi har behov av, tÀnker och tror Àr i grunden detsamma i alla kulturer, samhÀllsklasser och genom Ärtusenden. Ingenting Àr nytt under solen. Men det Àr inte mindre viktigt eller intressant för det. TvÀrtom!
HÀr delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta Àr det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du fÄr gÀrna kommentera inlÀggen. Hur man gör lÀser du pÄ sidan Om bloggen.

onsdag 19 oktober 2022

Det blev en grĂ„! 😉



Nu har vi Ă€ntligen köpt en ny (för oss) bil. Det blev en grĂ„ bil. TrĂ„kigt, men sant. I övrigt sĂ„ Ă€r den bra. Och det Ă€r ju trots allt det viktigaste 😊 Det blev en Suzuki SX4, för den som Ă€r intresserad. Det blir nog bra.




Annars har jag inte sÄ mycket nytt att berÀtta. Vi rÀfsar, tar vara pÄ vÄra Àpplen, packar, Àter och sover i stort sett...

Jag har börjat förbereda nĂ€sta gudstjĂ€nst som jag ska ha - det var lĂ€nge sedan sist...  Det blir i UmeĂ„ för första gĂ„ngen. 




"Att leva tillsammans" Àr temat den söndagen (30/10). Ett viktigt och aktuellt Àmne i bÄde de smÄ och stora sammanhangen.



För att kunna leva i fred med varandra kan vi behöva Àndra en del vanor och tÀnka nytt.


"Lyft oss, o Gud, ur vÄra tröga vanor.

Krossa vÄrt skal av vÀrdighet och blyghet.

Lös oss frĂ„n jaget, ge oss kraft att Ă€lska 

Gud, gör oss fria!


Ge oss din blick för dolda möjligheter.

Ge oss fantasi att finna nya medel.

Gud, i din tjÀnst för fred och bröd Ät alla.

Gud, gör oss kloka!"


Text: F. Kan, 1968, B.G. Hallqvist 1970. Psalm nr 288 v 2,3 i Svenska Psalmboken.



(NĂ€r brudpar gifter sig - för att leva tillsammans - sĂ„ strös det ibland blomblad pĂ„ kyrktrappen. Kanske kan det vara ok att vi som har varit gifta i 40 Ă„r kan ha löv pĂ„ trappen?! 😉😃)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar