Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 19 juli 2021

Kyrkstugan

 


Jag är så glad för min kyrkstuga i Gammelstad kyrkby. Jag vet inte riktigt vad det är med denna gamla stuga, som gör att jag trivs så bra där. Förut när jag jobbade i Nederluleå församling kunde jag ibland äta min lunch där, eller gå undan mellan t.ex. ett par dop eller begravningar. Men nu är jag pensionär och jobbar inte där. 



Hit till kyrkstugan har vi också ofta bjudit våra gäster. Men nu är det länge sedan. På grund av pandemin. Därför kändes det extra roligt att det blev en Konstrunda i kyrkbyn! Då kunde jag använda min kyrkstuga som utställnings-plats. Så roligt! Jag var en av närmare femtio stycken utställare i byn. Det kändes lika roligt att visa de fina timmerväggarna som tavlorna på väggarna för besökarna.







I vanlig fall har vi inte möblerat riktigt så här och absolut inte så många tavlor överallt. Men nu var det ju utställning. 

Det är intressant att höra besökarnas reaktioner och tolkningar på mina målningar. Så olika vi människor ser och tolkar bilder. Det är viktigt att komma ihåg: Alla ser och tänker inte som jag! Som tur är. Det gäller inte bara bilder, utan på många andra områden i livet också.




Ibland var det kö in i stugan och t.o.m. fram till fönstret. En del valde att kika in genom fönstret. 

Det blev en varm, solig och rolig dag.




2 kommentarer:

  1. Det öppnar sig alltid en glänta
    om skogen står aldrig så mörk.

    Där blommar små stjärniga blommor
    där niger en vitstammig björk.

    Så är det med oss och vår levnad:
    bäst skogen slår black om vår häl
    står glädjen och ler vid vår sida
    och solen drar in i vår själ.

    Helmer Grundströms Gläntan.

    En av många favoritdikter, återgiven i en av dina tavlor?

    Jo, jag fastnade för "din Glänta" på konstrundan. Känner nu igen tavlan uppe på skåpet och undrar, är den såld?

    Inger

    SvaraRadera
  2. Hej Inger!
    Vilken fin dikt! Passar verkligen till målningen.
    Den är inte såld.
    /Birgitta

    SvaraRadera